Over Rekel

Over ons

Rekel is een audiovisueel communicatiebureau in Utrecht. Wij zien het als onze missie om met mooie films, animaties en 360º virtuele tours jouw doelgroep te raken. Maken om te raken dus! En dat doen we vanuit onderstaande visie.

BEKIJK SHOWREEL

COMMUNICATIE

Film staat voor het beleven van een verhaal. Indringend, confronterend, lerend. Daarmee is het een krachtig en onderscheidend middel in de communicatiemix. Wij zoeken altijd naar de kern van de boodschap en vertalen die naar heldere concepten en creatieve videoproducties en 360º virtuele tours. Zo helpen we opdrachtgevers met het oplossen van hun communicatievraagstukken.

 

CONTENT

Video is hét online medium. In 2022 maakte online video meer dan 82% uit van al het internetverkeer. Dat is 15 keer meer dan in 2017. Om je hiertussen te onderscheiden zijn creativiteit en kwaliteit van het grootste belang. Wij geloven niet in maken om te maken. Wij maken om te raken! Daarom denken we altijd vanuit de kijker en maken we vanuit dat oogpunt boeiende, relevante films en animaties.

CREATIE

In onze producties staat de inhoud centraal. Om de boodschap te vertalen naar heldere beeldtaal die de doelgroep raakt, zoeken we naar de beste vorm. Daarbij omarmen we iedere denkbare techniek. Filmen met drones of steadycam, 2D of 3D animatie, 360° virtuele tours. Niets is onmogelijk! De gebruikte techniek staat voor ons altijd in dienst van de inhoud.

CONTEXT

Hoe vertaal je een aansprekende film naar effectieve communicatie? Om je publiek te raken moet je de doelgroep wel weten te bereiken en te confronteren. Niet alleen content, maar ook context is dus king. Wij denken mee over (interactieve) toepassingen, het juiste videoplatform en implementatie tijdens events. Ook op dat vlak is Rekel partner!

Werkwijze

Wij werken altijd op maat. Iedere videoproductie, elke opdrachtgever en iedere doelgroep is uniek. Dat zijn onze films dus ook.

1. IDEE

Om tot een goed concept te komen beginnen we altijd aan het eind. Waar wordt de film vertoond? Wat is de boodschap? Wie is de kijker? En welke informatie of welk gevoel moet achterblijven na het zien van de film? Zonder deze ingrediënten kunnen we niet beginnen. Met deze en andere informatie ontwikkelen we een concept dat perfect past bij je boodschap en organisatie. Heb je zelf een idee? Dan nemen we dit uiteraard mee in de conceptontwikkeling.

2. CREATIE

Als iedereen het eens is met het concept, schrijven we het scenario. Maken we een animatie? Dan ontwikkelen we de beeldelementen. Wordt het film? Dan plannen we de draaidag(en). Techniek en keuze voor apparatuur staan daarbij altijd in dienst van concept en inhoud. Gedurende het gehele maakproces werken we hard samen. We dagen elkaar uit en vieren feestjes als daar reden toe is. Zo werken we net zo lang tot iedereen tevreden is.

3. IMPACT

Is de film af? Dan begint het eigenlijk pas. De film moet zijn werk gaan doen. Daarvoor wil je de doelgroep bereiken en confronteren. Noem het videomarketing, maar hoe dan ook, de film moet gaan presteren. Informeren, converteren, leren. De doelgroep raken! Met onze kennis en ervaring begeleiden we je in dit proces. Waar nodig maken we korte versies, teasers of trailers om je film nog extra onder de aandacht te brengen bij je doelgroep.

Voor Wie Werken Wij?

Meer Weten?

Paul Keyzer

Paul Keyzer

06 - 24 63 55 30

Up