18+? VERZEKEREN DUS!

Videoadvertenties in de vorm van silhouettenfilms

Deze voorlichtingsfilms worden ingezet als videoadvertentie op YouTube
Opdrachtgever
Zorgverzekeringslijn.nl
Techniek
Sony FS7, After Effects
Productiedatum
juni 2015
Deel dit artikel

Zorgverzekeringslijn.nl

Het blijkt dat veel jongeren in de problemen komen omdat ze niet weten dat ze zich vanaf hun 18e verplicht moeten verzekeren bij een zorgverzekering. Om jongeren tussen 18 en 25 jaar hierover voor te lichten, maakten we en serie korte voorlichtingsfilms.

Zorgverzekeringslijn.nl is een door het ministerie van VWS gesubsidieerd project. Taak is het algemene publiek op een feitelijke en neutrale manier te informeren over de algemene verzekerings- en premieplicht en schulden bij de zorgverzekeraar. Via o.a. de website zorgverzekeringslijn.nl verstrekt de organisatie in eenvoudig Nederlands informatie.

Silhouettenfilms

We hebben er voor gekozen vier silhouettenfilms te maken. Samen met kernwoorden in beeld, sluiten deze naadloos aan bij de vormgeving van de al bestaande on- en offline uitingen van zorgverzekeringslijn. We hebben een 1-minuut versie en drie kortere films gemaakt.

In de films worden jongeren aangesproken op hun volwassenheid en de leuke dingen die daarbij horen. Vervolgens zien we situaties waarin de jongeren te maken krijgen met een ongelukje en de bijbehorende kosten. Tenslotte worden ze gewezen op hun verzekerings- en premieplicht. De drie korte films vertellen dezelfde boodschap in compacte vorm. Deze films hebben een meer commercialachtige insteek en worden o.a. ingezet in campagnes op YouTube.

Meer Weten?

Paul Keyzer

Paul Keyzer

06 – 24 63 55 30

Up