AIRBORN WIND ENERGY

Projectfilm over Ampyx Power in een serie voor TKI Wind op Zee

Energie opwekken met een vliegtuig aan een kabel. Het klinkt op z’n minst bijzonder. Door een aantal sterke voordelen blijkt dit een serieuze techniek.
Opdrachtgever
TKI Wind op Zee
Techniek
Canon C300 MKII
Productiedatum
juli 2019
Deel dit artikel

TKI Wind op Zee

Wind op Zee, een van de Topconsortia voor Kennis en Innovatie voor de Topsector Energie, is een essentieel onderdeel van de succesvolle energietransitie in Nederland. TKI Wind op Zee faciliteert daartoe o.a. onderzoek, valorisatie en marktontwikkeling en versterkt zo de kostenreductie en economische impact van wind op zee. Offshore windenergie kan zo in 2030 voor 50% van de elektriciteitsvoorziening zorgen, zelfs bij een sterk stijgende elektriciteitsvraag.

TKI Wind op Zee ondersteunt verschillende projecten. Een aantal van die projecten brengen wij in beeld.

Ampyx Power

Energie opwekken met een vliegtuig aan een kabel. Het klinkt op z’n minst bijzonder. Door een aantal sterke voordelen blijkt dit wel degelijk serieus. Het systeem biedt toegang tot de hogere en krachtigere windstromen en boort daarmee een onbenutte bron van duurzame energie aan. Door het gebruik van veel kleinere funderingen en veel minder materiaal komen veel meer locaties in aanmerking voor deze kosten-effectieve vorm van energie opwekking, zoals ver op zee en als vervanging van de eerste generatie windturbines op zee.

In de toekomst kan het commerciële systeem van Ampyx Power meer dan 2000 huishoudens van groene stroom voorzien. TKI Wind op Zee ondersteunt Ampyx Power bij het ontwikkelen van een multi-megawatt-systeem.

Meer Weten?

Paul Keyzer

Paul Keyzer

06 – 24 63 55 30

Up
© REKEL 2020