ALKEMADE WONEN

Corporate moodfilm n.a.v. 100-jarig jubileum

De corporate moodfilm visualiseert 'de wereld van Alkemade' en laat zien hoe Alkemade Wonen in 'haar wijken' staat.
Opdrachtgever
Alkemade Wonen
Techniek
Canon EOS C300 PL
Productiedatum
januari 2020
Deel dit artikel

Opdracht

Alkemade Wonen is een middelgrote woningbouwvereniging in Roelofarendsveen. De corporatie verhuurt woningen in de sociale huursector. Alkemade Wonen heeft ons gevraagd een film te maken naar aanleiding van hun 100-jarig jubileum in 2013.

In januari 2013 is de film gelanceerd tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst. Hier zijn ook de nieuwe naam ‘Alkemade Wonen’, de nieuwe huisstijl en de nieuwe website gepresenteerd. Aansluitend is de film online gezet en draait hij in de wachtkamer van Alkemade Wonen.

De film

Doel van de film is om Alkemade Wonen te presenteren aan de huurders. In januari 2013, toen de corporatie 100 jaar bestond, is Alkemade Wonen veranderd van een vereniging in een stichting. Tegelijkertijd is de naam van de organisatie gewijzigd van ‘Woningbouwvereniging Alkemade’ naar ‘Alkemade Wonen’. Ook is er een nieuwe huisstijl, website en positionering.

Deze corporate film was daarbij een prima middel om het ‘nieuwe’ Alkemade Wonen te presenteren. De film heeft de vorm van een moodfilm gekregen. Hierin worden kernwaarden en profilering gevat in een prachtig verhaal met vooral oog voor het menselijke aspect. We visualiseren in deze film ‘de wereld van Alkemade’ en laten zien hoe Alkemade Wonen in ‘haar wijken’ staat.

“CREATIEF, FLEXIBEL, PRETTIGE MANIER VAN SAMENWERKEN”

Rekel Producties heeft een prachtige bedrijfsfilm gemaakt voor onze corporatie. Niet alleen waren we onder de indruk van de creativiteit, maar ook van hun flexibiliteit en prettige manier van samenwerken.

Patrick Broekema

beleidsadviseur Alkemade Wonen

Meer Weten?

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

06 - 21 27 79 18

Up