ALS JE NIET MEER BETER WORDT

Mini-docu over de rol van huisartsen in de palliatieve zorg

Elaa heeft ervoor gekozen om het verhaal van Peterke in een film te vertellen. Samen met HKA heeft de organisatie ons gevraagd de film te maken.
Opdrachtgever
Elaa
Techniek
Panasonic GH5, Panasonic EVA1
Productiedatum
juni 2018
Deel dit artikel

Elaa

Als partner voor de zorg maakt Elaa zich hard voor betere zorg in de buurt voor de inwoners van Amsterdam en Almere. De organisatie werkt samen met professionals aan het verbeteren van de eerstelijnszorg. Zo houdt Elaa eerstelijnszorgverleners op de hoogte van bijeenkomsten, scholingen en nieuwe ontwikkelingen. Een van de activiteiten van Elaa is het Jaarcongres.

Tijdens het Jaarcongres in 2017 heeft palliatief patiënt Peterke Ubbens verbetermogelijkheden geschetst voor het contact tussen huisartsen en palliatieve patiënten. Het verhaal van Peterke heeft tijdens het congres veel losgemaakt. Voor Elaa reden om ervaringen van patiënten als Peterke verder te verspreiden, zodat huisartsen zich bewust worden van hun rol in de palliatieve zorg en om de discussie hierover aan te jagen.

Mini-docu

Elaa heeft ervoor gekozen om het verhaal van Peterke in een film te vertellen. Samen met HKA heeft de organisatie ons gevraagd de film te maken.

We hebben het filmportret van Peterke uitgebreid met de verhalen van een een andere palliatieve patiënt: Judith Mulder (zij heeft net als Peterke borstkanker) en van een huisarts: Caroline Spencer. Hun aanvullingen versterken de mini-docu en plaatsen het pleidooi van Peterke in een breder perspectief. Judith en Caroline zijn beiden bevriend met Peterke. Voor Caroline is de ervaring van haar vriendin aanleiding geweest om haar rol als huisarts in de palliatieve zorg te verbeteren. Meer dan voorheen biedt zij zich al in een vroeg stadium actief aan als meedenkend partner en luisterend oor voor de palliatieve patiënten in haar praktijk.

Interesse in de hele film? Vraag de documentaire hier aan.

“COMMUNICATIEF, MEEDENKEND EN ZORGVULDIG”

We hebben gekozen voor Rekel vanwege hun ervaring met het maken van films met patiënten: ze werken zorgvuldig en maken mooie sfeervolle beelden. Het was een prettige samenwerking: goede communicatie en afstemming over de verschillende te nemen stappen; ze stonden open voor feedback; denken mee en voerden de opdracht zorgvuldig uit. Ook gaven ze tips hoe we de film verder onder de aandacht kunnen brengen. We zijn erg tevreden en bevelen Rekel van harte aan.

Marij Duijsters

Senior adviseur

Meer Weten?

Up