Maatschappelijk Verantwoord Inkopen

Animatie over ISO 20400, dé internationale richtlijn voor maatschappelijk verantwoord inkopen

ISO 20400 is dé internationale richtlijn voor maatschappelijk verantwoord inkopen
Opdrachtgever
Nevi
Techniek
After Effects
Productiedatum
december 2021
Deel dit artikel

Nevi en NEN

NEVI is hét netwerk en kenniscentrum van en voor inkoopprofessionals. De organisatie maakt inkoopkennis toegankelijk voor iedereen die betrokken is bij het inkoop/aanbestedingsproces. NEVI verzorgt opleidingen en (maatwerk)trainingen, geeft publicaties uit en organiseert netwerkbijeenkomsten en evenementen.

NEN, Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut, verbindt partijen en belanghebbenden en zorgt ervoor dat zij komen tot afspraken die worden vastgelegd in normen en richtlijnen. Bijvoorbeeld met de ISO 20400 norm over Mvi. Mvi staat voor maatschappelijk verantwoord inkopen en is een onderdeel van mvo (maatschappelijk verantwoord ondernemen).

Animatie Maatschappelijk verantwoord inkopen

Als een bedrijf aan mvo doet, wil dit zeggen dat ze verantwoordelijkheid draagt voor maatschappelijke problemen. Voorbeelden zijn luchtvervuiling, klimaatverandering en slechte arbeidsomstandigheden. Ze streven ernaar bij te dragen aan het oplossen van deze maatschappelijke problemen. Dit geldt voor alle bedrijfsprocessen. Inkoop valt hier dus ook onder. De animatie vertelt over de richtlijnen die hiervoor zijn opgesteld. Deze ISO 20400-richtlijn biedt zowel publieke als private organisaties praktische handvatten. Deze handvatten helpen bij het inrichten en borgen van een maatschappelijk verantwoord inkoopproces.

Ook een animatie laten maken?

 

Meer Weten?

Paul Keyzer

Paul Keyzer

06 - 24 63 55 30

Up