Stakingsfilms onderwijs

Serie films voor de AOb, bij de onderwijsstakingen in 2019/2020

Met video's en animaties bij de onderwijsstakingen droegen wij bij aan de roep om aandacht voor het lerarentekort, de structurele investeringen en de hoge werkdruk in het onderwijs.
Opdrachtgever
Algemene Onderwijsbond
Techniek
After Effects
Deel dit artikel

Stakingsfilms

De eerste helft van het schooljaar 2019/2020 wordt gekenmerkt door onderwijsstakingen. Onderwijzend Nederland voert acties om aandacht te vragen voor het groeiende lerarentekort, voor de ongelijkheid in beloning, voor de hoge werkdruk en voor structurele investeringen in het onderwijs. De Algemene Onderwijsbond (AOb) heeft zich als vakbond hard gemaakt voor deze acties.

Wij hebben voor de verschillende actiemomenten filmpjes gemaakt, voornamelijk animaties in de herkenbare geel-zwarte stakingsvormgeving. De meeste video’s en animaties zijn gebruikt voor advertising op YouTube en FaceBook en ze zijn gepubliceerd op actie-website ‘Investeer in onderwijs’ van de onderwijsbond.

Algemene Onderwijsbond

De Algemene Onderwijsbond (AOb) is de grootste vakbond voor iedereen die in het onderwijs werkt. De onderwijsbond is aangesloten bij de FNV en vertegenwoordigt belangen, beantwoord vragen en organiseert activiteiten voor zijn leden.

In verband met het lerarentekort organiseert de AOb allerlei acties om aandacht te vragen voor het probleem. Deze campagnes hebben zowel on- als offline componenten.

Ook een animatie laten maken?

Meer Weten?

Paul Keyzer

Paul Keyzer

06 - 24 63 55 30

Up