DOPINGVRIJE SPORT

Animaties voor de e-learning modules Brons, Zilver en Goud van de Dopingautoriteit

Met deze animaties heeft de Dopingautoreit rich content voor de e-learning modules die ze topsporters aanbieden in het kader van hun scholing Doorlopende Leerlijn Dopingvrije Sport.
Opdrachtgever
Dopingautoriteit
Techniek
Illustrator, After Effects
Productiedatum
september 2016
Deel dit artikel

Doorlopende Leerlijn Dopingvrije Sport

De Dopingautoriteit en NOC*NSF hebben samen de Doorlopende Leerlijn Dopingvrije Sport (DLDS) ontwikkeld. Deze is in 2015 ingevoerd. In de DLDS zijn leerdoelen bepaald voor drie verschillende fasen in de carrière van talent naar topsporter.

De DLDS beschrijft per leeftijds- en ontwikkelfase welke kennis, vaardigheden en attitude nodig zijn voor een dopingvrije sport. Aansluitend op deze fasen zijn drie verschillende basisvoorlichtingen voor sporters ontwikkeld: brons, zilver en goud. De animaties zijn onderdeel van de e-learning modules. Daarnaast vertoont de Dopingautoriteit de animaties tijdens voorlichtingsbijeenkomsten.

De animaties

We produceren een serie animaties over uiteenlopende thema’s binnen de Doorlopende Leerlijn Dopingvrije Sport.

We hebben tot vijf animaties gemaakt:

  1. Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT)*
  2. Dispensatie aanvragen: hoe werkt dat?
  3. Drugs
  4. Tips voor een schone sport
  5. Whereabouts

* Van de NZVT-animatie hebben we ook een Engelse versie gemaakt.

“Plezierig sparren voor het allerbeste resultaat”

In 2009 maakte Rekel de eerste videoproductie voor ons. We wilden het belang van een dopingvrije sport uitbeelden samen met een drietal 100% Dope Free ambassadeurs. Belangrijk daarbij was om ook sterk op het gevoel in te spelen bij talenten en topsporters. Ultiem doel was dat het de kijkers ‘kippenvel’ zou geven. En daar slaagde Rekel in.

Recent hebben we een video gemaakt met ex-wielerprof Rudi Kemna. Ook hier lag de lat hoog, maar werd ook volledig waargemaakt. In de post-productie werd de video naar een nog hoger plan getild.

De grootste uitdaging vormde de 100% Dope Free Challenge. Wij wilden graag ethische dilemma’s voorleggen aan wielrenners door ze video’s te laten zien van een vijftal (ex)wielerprofs. Dit alles ingebed in een online game. Dit was nog nooit gemaakt en vereiste diverse technische en logistieke hoogstandjes. Ook dit project is tot een goed einde gekomen en een succes geworden.

Wat ik waardeer aan de Rekels is de professionele en plezierige manier van werken waarbij je al sparrend tot mooiere en betere resultaten komt dan aanvankelijk gedacht.

Bart Coumans

Hoofd Preventie Dopingautoriteit

Meer Weten?

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

06 - 21 27 79 18

Up