Bubbles JIP

Voorlichtingsfilm over het project Bubbles JIP in een serie voor TKI Offshore Energy

Minder geluidshinder door gebruik van bellen-schermen
Opdrachtgever
TKI Offshore Energy
Techniek
Canon C200, Unreal engine
Productiedatum
maart 2024
Deel dit artikel

TKI Offshore Energy

Duurzame energieopwekking op de Noordzee is essentieel voor een succesvolle omschakeling naar een betaalbare, betrouwbare en duurzame energievoorziening in Nederland. In 2050 moet er voor 70 Gigawatt aan energie op de Noordzee worden opgewekt. Het TKI Offshore Energy vervult hierin een rol door innovaties te stimuleren en kennis te laten ontwikkelen en verspreiden om zo tot een zorgvuldige energietransitie op de Noordzee te komen.

TKI Offshore Energy ondersteunt verschillende projecten. Een aantal van die projecten brengen wij met voorlichtingsfilms in beeld.

Voorlichtingsfilm Bubbles JIP

Het plaatsen van funderingen voor windturbines in de zeebodem door middel van hoogenergetisch heien veroorzaakt geluid dat schade kan toebrengen aan het zeeleven. Een van de manieren om geluid te verminderen, is met behulp van luchtbelschermen. Het onderzoeksproject genaamd Bubbles JIP, een Joint Industry Project, heeft tot doel de maatregelen voor het verminderen van onderwatergeluid te verbeteren, met name gericht op het gebruik van luchtbelschermen bij de bouw van offshore windprojecten.

Omdat het bijna onmogelijk is om dit met camera’s in beeld te brengen hebben we voor de visualisatie gebruik gemaakt van 3D animatie en game engine cinematics.

Ook een voorlichtingsfilm laten maken?

Meer Weten?

Paul Keyzer

Paul Keyzer

06 - 24 63 55 30

Up