DE BIBLIOTHEEK

Corporate moodfilm in opdracht van de Koninklijke Bibliotheek

Corporate moodfilm over de openbare bibliotheken, Dé plek waar alle leeftijden kunnen lezen, leren en ontmoeten.
Opdrachtgever
Koninklijke Bibliotheek
Techniek
Sony FS7, Final Cut Pro, After Effects
Productiedatum
maart 2015
Deel dit artikel

De Bibliotheek van de toekomst

Openbare bibliotheken zijn als knooppunt van kennis, contact en cultuur een stimulerende omgeving. Mensen van alle leeftijden kunnen zich er ontwikkelen. Dat is nodig, want participeren in onze kennissamenleving is steeds moeilijker zonder taalvaardigheid en digitale vaardigheden.

Bibliotheken spelen hierin een belangrijke rol. Met een gevarieerd aanbod om de basisvaardigheden ondersteunen ze burgers en wordt hun zelfredzaamheid bevorderd. Dat aanbod stemmen ze in samenwerking met gemeenten af op de lokale behoeftes.

Samen met partners ondersteunt de Koninklijke Bibliotheek (KB) bibliotheken in hun lokale dienstverlening, onder meer door landelijke programmalijnen op het gebied van lezen en leren. In dat kader heeft de KB ons gevraagd om een korte film te maken over de bibliotheek als plek van lezen en leren voor alle leeftijden.

De film

We hebben er voor gekozen een moodfilm te maken. Hierin zien we de bibliotheek als een plek voor iedereen, in alle fasen van het leven. Daarbij visualiseren we de doorgaande lees- en leerlijn als een echte lijn die met de personen in de film meebeweegt en hen verbindt.

In de film zien we hoe de bibliotheek er is voor iedereen. Om te lezen, te leren, te ontmoeten. Job Cohen (mede-auteur van ‘De Bibliotheek van de toekomst’) vertelt het verhaal van de bibliotheek. Wat is de bibliotheek? En wat betekent de bibliotheek voor de verschillende bezoekers? Cohen vertelt kortom over de veelzijdigheid van de openbare bibliotheek als plek om te leren voor alle leeftijden van 0-101.

Naast de Nederlandse film hebben we ook een Engelse versie gemaakt: The Library.

Ook een moodfilm laten maken?

“Precies wat we wilden!”

Rekel Producties heeft voor de Koninklijke Bibliotheek een moodfilm gemaakt met de titel ‘Een leven lang leren in de Bibliotheek’.

Ik ben zeer tevreden over het eindresultaat: de film brengt de juiste sfeer, de juiste dynamiek, en natuurlijk de juiste boodschap. Dit is precies wat we wilden!

Onze gezamenlijke weg naar het eindresultaat toe heb ik als intensief, inspirerend, plezierig en professioneel ervaren. Het viel me op hoe goed het team samenwerkt. Fijn voor mij als opdrachtgever omdat ik ten alle tijden het vertrouwen had dat de productie bij Rekel in goede handen was.

Brit Hopman

Adviseur Koninklijke Bibliotheek

Meer Weten?

Paul Keyzer

Paul Keyzer

06 – 24 63 55 30

Up