CREATING TASTY TEXTURES

Animatie over het creëren van de gewenste textuur in voedingsproducten

Wageningen Food & Biobased Research ondersteunt bedrijven onder meer met het behoud van textuur bij het (her)formuleren van voedingsproducten.
Opdrachtgever
Wageningen UR
Techniek
After Effects
Productiedatum
april 2017
Deel dit artikel

Wageningen Food & Biobased Research

Wageningen Food & Biobased Research* ondersteunt bedrijven onder andere op het gebied van textuur in voedingsproducten. Bij het (her)formuleren van voedingsproducten is het behoud of het creëren van de gewenste textuur heel belangrijk. Wageningse onderzoekers kunnen het hele proces uit handen nemen of waar nodig adviseren.

*Wageningen Food & Biobased Research is een contractresearchorganisatie van Wageningen University & Research

De animatie

De animatie maakt aan de hand van een concreet voorbeeld duidelijk wat Wageningen Food & Biobased Research kan betekenen als het gaat om het creëren van textuur. Het voorbeeld toont hoe je een ingrediënt in een ijsje kunt vervangen, met behoud van de romigheid van het ijs en de knapperigheid van het hoorntje.

Met deze animatie laten we bedrijven op een overzichtelijke wijze zien waarvoor ze bij Wageningen Food & Biobased Research terecht kunnen.

“OOG VOOR DE BEELDTAAL”

Binnen Wageningen Food & Biobased Research werken onderzoekers aan innovatieve projecten op gebied van gezond voedsel, versketens en biobased producten door toegepast onderzoek. De uitdaging m.b.t. de communicatie zit in het helder en kort formuleren van de boodschap. Er zijn namelijk zoveel interessante zaken die bij het onderwerp horen, maar niet altijd verteld hoeven te worden om de boodschap goed over te brengen. Bij de start van de animatie voor creating tasty textures hebben we daarom meteen Rekel Producties aangehaakt. De samenwerking verliep buitengewoon goed en vooral het meedenken en adviseren is een pluspunt geweest in het hele proces. Zij hebben oog voor het vertellen in beeld in plaats van woorden en dat is heel waardevol. Op die manier kom je samen tot het beste resultaat.

Corine van Zandwijk

Marketing en communicatie adviseur

Meer Weten?

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

06 - 21 27 79 18

Up