DOPINGCONTROLE

Voorlichtingsfilms over de procedure van een dopingcontrole met urine en bloed

Alleen deze niet alledaagse vorm zorgt er al voor dat kijkers geboeid zijn, daarnaast brengt het ook lucht en een vleugje humor in het verhaal.
Opdrachtgever
Dopingautoriteit
Techniek
Canon C300, Zeis CP2
Productiedatum
mei 2018
Deel dit artikel

Hoe gaat een dopingcontrole?

Dopingcontroles vormen een essentieel onderdeel van het anti-dopingbeleid. In Nederland wordt het merendeel van de dopingcontroles afgenomen door de Dopingautoriteit. Bij dopingcontroles worden urinemonsters, en in sommige gevallen bloedmonsters afgenomen.

Maar hoe gaat een dopingcontrole in z’n werk? De Dopingautoriteit vroeg ons nieuwe voorlichtingsfilms te produceren. Hierin moet niet alleen duidelijk worden wat in grote lijnen de procedure is. De films moeten ook communiceren dat dopingcontroles in de sport er gewoon bij horen.

Over de films

We hebben gekozen voor een vorm waarbij een voice-over de informatie vertelt. Daarbij beelden acteurs in een nagebouwde omgeving uit wat verteld wordt. Zij staan in een witte studio, om hen heen zie je verschillende sets op- en afbouwen met losse decorelementen. Alleen deze niet alledaagse vorm zorgt er al voor dat kijkers geboeid zijn, daarnaast brengt het ook lucht en een vleugje humor in het verhaal. Daarbij stralen we in alles uit dat dopingcontrole er simpelweg bij hoort en dat het vanzelfsprekend is dat je meewerkt.

In totaal hebben we drie films geproduceerd:

  • Urine- en bloedcontrole
  • Bloedcontrole
  • Urinecontrole

Meer Weten?

Paul Keyzer

Paul Keyzer

06 – 24 63 55 30

Up