DOPINGDILEMMA’S

Educatieve films voor topsporters over dopingdilemma's

Topsporters en talenten krijgen te maken met dopingdilemma’s, soms zonder het meteen door te hebben. De Dopingautoriteit brengt sporters erover met elkaar in gesprek.
Opdrachtgever
Dopingautoriteit
Techniek
Canon C300
Productiedatum
december 2017
Deel dit artikel

Doorlopende Leerlijn Dopingvrije Sport

De Dopingautoriteit en NOC*NSF hebben samen de Doorlopende Leerlijn Dopingvrije Sport (DLDS) ontwikkeld. Deze is in 2015 ingevoerd. In de DLDS zijn leerdoelen bepaald voor drie verschillende fasen in de carrière van talent naar topsporter: brons, zilver en goud.
Zo organiseert de Dopingautoriteit onder andere voorlichtingsbijeenkomsten voor de doelgroep Goud, topsporters van 18 jr. en ouder die op internationaal niveau presteren. Sporters krijgen dan onder meer dilemma’s voorgelegd: situaties waarin ze terecht kunnen komen en die leiden tot dilemma’s rondom dopinggebruik. De presentatie van die dilemma’s wil de Dopingautoriteit ondersteunen met films.
Eerder hebben we binnen DLDS voor de doelgroep Brons films gemaakt. Deze worden met name ingezet in e-learningmodules.

De films Dopingdilemma’s

We hebben een film gemaakt die bestaat uit drie delen. Hierin neemt een presentator de topsporters mee in een situatie waarbij ze voor een dopingdilemma komen te staan. De sporters gaan daarna met elkaar in gesprek: wat zouden zij in dat geval doen?
In de tweede film geeft de presentator nieuwe informatie waardoor bepaalde zaken in een ander licht komen te staan. De groep pakt de discussie weer op: wat doe je nu je dit weet?
In het laatste deel voegt de presentator een volgend element aan het verhaal toe. Hoe denken de topsporters er nu over?

Meer Weten?

Paul Keyzer

Paul Keyzer

06 - 24 63 55 30

Up