Gentle Driving of Piles

Voorlichtingsfilm over een project in een serie voor TKI Offshore Energy

Deze methode is gebaseerd op het gebruik van een bepaalde trilling die tot nu toe in de industrie niet is gebruikt voor het heien van palen.
Opdrachtgever
TKI Offshore Energy
Techniek
Canon C200
Productiedatum
december 2019
Deel dit artikel

TKI Offshore Energy

Duurzame energieopwekking op de Noordzee is essentieel voor een succesvolle omschakeling naar een betaalbare, betrouwbare en duurzame energievoorziening in Nederland. In 2050 moet er voor 70 Gigawatt aan energie op de Noordzee worden opgewekt. Het TKI Offshore Energy vervult hierin een rol door innovaties te stimuleren en kennis te laten ontwikkelen en verspreiden om zo tot een zorgvuldige energietransitie op de Noordzee te komen.

TKI Offshore Energy ondersteunt verschillende projecten. Een aantal van die projecten brengen wij met voorlichtingsfilms in beeld.

Gentle Driving of Piles (GDP)

Gentle Driving of Piles (GDP) is een project onder leiding van de TU Delft dat wordt uitgevoerd binnen het GROW-programma. Deze methode voor het heien is gebaseerd op het gebruik van een bepaalde trilling die tot nu toe in de industrie niet is gebruikt voor het heien. De trilling is het resultaat van laagfrequente en hoogfrequente trillingen die twee verschillende bewegingsmodi van de monopiles opwekken. Hierdoor wordt de monopile wat dunner en gaat de paal gemakkelijker de grond in. Deze film legt uit hoe de techniek werkt en brengt het project verder in beeld.

Ook een voorlichtingsfilm laten maken?

“WE WERKEN AL JAREN SAMEN… EN DAT IS NIET VOOR NIETS”

Want: Rekel heeft oog voor detail, is lekker eigenwijs en toch flexibel, betrouwbaar, professioneel en persoonlijk. En last but not least, met Rekel werkt het heel prettig samen en krijg je hoge kwaliteit. We hebben een mooie reeks van filmpjes gemaakt waarin we windenergie innovaties in beeld brengen. Alle betrokken partijen maken veel gebruik van het eindresultaat.

Anouk Stortenbeker

Communicatie Manager

Meer Weten?

Paul Keyzer

Paul Keyzer

06 - 24 63 55 30

Up