GEZOND LEVEN? CHECK ‘T EVEN!

Film over het gezondheidsonderzoek van de GGD bij 14-jarigen

In de film krijgen de leerlingen informatie over de gezondheidscheck van de GGD. Na het zien van de de film vullen de scholieren zonder verdere toelichting de online vragenlijst in.
Opdrachtgever
GGD Gelderland Midden
Techniek
Canon C200
Productiedatum
januari 2019
Deel dit artikel

Gezond leven?

De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van GGD Gelderland-Midden heeft een tool ontwikkeld voor het gezondheidsonderzoek bij 14-jarigen in het voortgezet onderwijs. De tool ‘Gezond leven? Check ‘t even!’ bestaat uit een online vragenlijst met vragen op het gebied van gezondheid, leefstijl en op psychosociaal vlak. Leerlingen krijgen op basis van hun antwoorden terugkoppeling op maat, met tips en adviezen. Ook is er de mogelijkheid om met een jeugdarts of -verpleegkundige van de JGZ te spreken.

Voordat de tweedeklassers de vragen beantwoorden bekijken ze met de klas eerst de een korte, informatieve film.

De film

De film is een bewerking van de film die we eerder hebben gemaakt voor dezelfde opdrachtgever: ‘Gezond Leven? Check ‘t even!’ voor vierdeklassers in het voortgezet onderwijs.

Vraag was om een aantal scènes uit deze film te vervangen door opnames met tweedejaars leerlingen, zodat deze doelgroep zich beter kan herkennen bij het kijken van de film. Ook is de voice-over in deze film een klein beetje aangepast. In de film krijgen de leerlingen informatie over de gezondheidscheck van de GGD. Na het zien van de de film vullen de scholieren zonder verdere toelichting de online vragenlijst in.

Alle filmversies van de introductiefilm Gezond Leven? Check ‘t even! kun je ook zien op de website van VGGM waar GGD Gelderland-Midden onderdeel van uitmaakt.

Meer Weten?

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

06 - 21 27 79 18

Up