GROTER DAN GROOT

Documentaire over een sport die worstelt met zijn imago

In de documentaire 'Groter dan Groot. De evolutie van bodybuilding?' schijnen insiders hun licht over een sport die al jaren worstelt met een slecht imago.
Opdrachtgever
Dopingautoriteit
Techniek
Sony FS7
Productiedatum
september 2016
Deel dit artikel

Bodybuilding

Bodybuilders worden al snel geassocieerd met gebruik van doping. In de drang naar meer en groter, worden ze niet zelden verdacht van het gebruik van anabolen steroïden. Dat komt de sport op veel kritiek van buitenaf te staan. De gesloten houding die dit teweeg brengt, leidt eigenlijk alleen maar tot meer eenzijdige berichtgeving in de media. De sport worstelt met zijn imago.
Een manier om dit te doorbreken is om de discussie van binnenuit op gang te brengen, vanuit de vraag: Waar willen we met onze sport naar toe? Daartoe hebben we in opdracht van en in samenwerking met de Dopingautoriteit deze film gemaakt.

De documentaire

In de documentaire ‘Groter dan Groot. De evolutie van bodybuilding?’ schijnen insiders hun licht over een sport die al jaren worstelt met een slecht imago.
De première van de film ging gepaard met een discussiemiddag in LantarenVenster in Rotterdam. Ondanks grote verschillen bleek er veel draagvlak om met name beginnende bodybuilders en fitnessers te beschermen tegen het gebruik van anabolen steroïden en andere dopingmiddelen. De film is te vinden op YouTube maar staat ook de website EigenKracht.nl.

Meer Weten?

Paul Keyzer

Paul Keyzer

06 – 24 63 55 30

Up