KIESBETER – SOCIAL MEDIA CAMPAGNE

Instructiefilms kiesBeter.nl Kwaliteit van zorg

Gedramatiseerde Informatieve films voor een Social Media campagne over zorg en kwaliteit op de facebook-pagina van kiesBeter.nl.
Opdrachtgever
RIVM
Techniek
After Effects, Canon EOS 7D
Productiedatum
november 2012
Deel dit artikel

kiesBeter.nl

De website kiesBeter.nl is een openbare zorgportal die is ontwikkeld en t/m eind 2013 is beheerd door RIVM. De site is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Gebruikers vinden op de site vergelijkende informatie over met name de kwaliteit in de zorgsector.

Opdracht

Het RIVM heeft ons opnieuw benaderd voor een kiesBeter-film. Deze keer is de vraag om twee luchtig informatieve films te produceren voor een Social Media campagne over zorg en kwaliteit op de facebook-pagina van kiesBeter.nl. De korte  films zijn gedramatiseerde verhalen over een dementerende vader en een stel dat hun tweede kind verwacht. Hoe zoeken zij de beste zorg? Dat wordt in de films op een overtrokken manier in beeld gebracht.

Doel van de films

De films hebben als doel de kijkers bewust te maken van de keuze die ze hebben in de kwaliteit van zorg. Iedereen heeft keuzevrijheid binnen het huidige zorgstelsel, maar niet iedereen beseft dit. De absurdistische films triggeren dat besef door levensechte situaties over de top te presenteren. Deze vorm draagt bij aan de verspreiding van de films via Facebook.

Ook een voorlichtingsfilm laten maken?

“Rekel streeft naar de hoogste kwaliteit”

Bij Rekel Producties staat kwaliteit hoog in het vaandel. Leden in het Rekel-team werken zeer goed met elkaar samen, hun taken zijn prima op elkaar afgestemd. Ieder team-lid werkt vanuit zijn expertise aan de hoogste kwaliteit van de films. Ik heb een groot vertrouwen in deze club en ervaar de samenwerking met hen als zeer prettig.

 

Voor RIVM kiesBeter.nl hebben wij de volgende producties gemaakt:

  • kiesbeter.nl(een film voor intermediairs in de zorg)
  • kiesBeter – Kwaliteitsinformatie (een film over de kwaliteitsvergelijking van kB)
  • kiesBeter – Social Media Campagne (2 luchtige films over keuze in zorg)

Sharon van Sprang

Marketeer RIVM kiesBeter.nl

Meer Weten?

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

06 - 21 27 79 18

Up