KRINGLOOPLANDBOUW

Animatie over biomassa in de landbouw en de rol van vee ten behoeve van een circulaire productieketen

Wageningen University & Research wil bijdragen aan de discussie over het toenemende voedselprobleem. Het inzicht van WUR kan de visie en beleidsontwikkeling beïnvloeden.
Opdrachtgever
Wageningen UR
Techniek
Illustrator, After Effects
Productiedatum
juni 2018
Deel dit artikel

Kringlooplandbouw

De Animal Sciences Group van Wageningen University & Research (WUR) houdt zich bezig met onderzoek en onderwijs m.b.t. gezondheid van mensen en dieren. Een van de vraagstukken waar de vakgroep zich mee bezig houdt is hoe we de groeiende wereldbevolking van voldoende eten kunnen blijven voorzien.

Dankzij kringlooplandbouw is dat mogelijk met de bestaande landbouwgrond. Kringlooplandbouw werkt vanuit het principe dat er geen afvalstromen meer zijn. Dat kan als de productieketens van landbouw en veeteelt met elkaar verbonden worden tot een integraal landbouwsysteem.

De animatie

Met onder meer een animatie richt WUR zich tot het bedrijfsleven en de overheid. Zo wil de universiteit bijdragen aan de discussie over het toenemende voedselprobleem. Het inzicht van WUR kan de visie en beleidsontwikkeling beïnvloeden. Omdat het een brede maatschappelijk vraagstuk betreft, moest de animatie ook voor consumenten te begrijpen zijn.

WUR heeft ons gevraagd een laagdrempelige, aantrekkelijke en duidelijke animatie te maken over Kringlooplandbouw. We hebben Nederlandse en een Engelse versie van de film gemaakt.

Ook een animatie laten maken?

Meer Weten?

Paul Keyzer

Paul Keyzer

06 - 24 63 55 30

Up