Marinisering van de brandstofcel

Voorlichtingsfilm over FELMAR in een serie voor TKI Nieuw Gas

Complex verhaal samengevat: binnenvaartschepen op waterstof komen eraan!
Opdrachtgever
TKI Nieuw Gas
Techniek
Canon C200
Productiedatum
juli 2020
Deel dit artikel

TKI Nieuw Gas

TKI Nieuw Gas is een van de Topconsortia voor Kennis en Innovatie voor de Topsector Energie. Het Nederlandse energiesysteem verbruikt circa 20% elektriciteit, 80% van de energievoorziening komt uit moleculen. Die verhouding is aan het verschuiven en de verwachting is dat in 2050 de verdeling tussen elektriciteit en moleculen ongeveer gelijk is. TKI Nieuw Gas richt zich op duurzame en klimaatneutrale opties die van belang zijn voor een succesvolle energietransitie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan waterstof, groen gas en geo-energie.

TKI Nieuw Gas ondersteunt verschillende projecten. Een aantal van die projecten brengen wij met bedrijfsfilms en voorlichtingsfilms in beeld.

Felmar

Nedstack heeft de afgelopen jaren flinke vooruitgang geboekt met het geschikt maken van zijn PEM-brandstofcellen voor marine toepassingen. In een consortium met MARIN, Damen Shipyards Group, Future Proof Shipping, Marine Service Noord en Holland Ship Electric is bij MARIN in Wageningen een complete operationele proefopstelling ontwikkeld in het project FELMAR – een acronym van ‘First ELement MARine’. In deze voorlichtingsfilm leggen we uit dat Nedstacks brandstofcellen ontworpen zijn voor ‘missiekritisch hoog vermogen’ – dat wil zeggen hoog elektrisch vermogen in continubedrijf.

Ook een voorlichtingsfilm laten maken?

Meer Weten?

Paul Keyzer

Paul Keyzer

06 - 24 63 55 30

Up