MET LOOD IN DE SCHOENEN…

Een film over het grote belang van goede communicatie na een medisch incident

In deze film vertellen artsen openhartig over de gevolgen van hun wijze van communiceren na een medisch incident.
Opdrachtgever
Centramed
Techniek
DLSR
Productiedatum
april 2012
Deel dit artikel

Over de opdracht

Bij medische incidenten is goede communicatie tussen zorgverlener en patiënt cruciaal. Ondanks afspraken, inspanningen en goede wil valt hier nog winst te boeken.

In opdracht van Centramed maakt Rekel Producties de film “Met lood in de schoenen”.

De film is onderdeel van een cursus over het belang van communicatie door zorgprofessionals en wordt door Centramed ingezet als een van de middelen in de strijd voor een een goede communicatie rondom medische missers.

De film en de trailer

In de film komen verschillende artsen aan het woord die openhartig praten over hun ervaringen en persoonlijke lessen die ze daaruit geleerd hebben. Door hun verhaal heen speelt een waarheidsgetrouwe casus die het belang van communicatie pijnlijk duidelijk maakt.

Om de film aan te kondigen hebben we een trailer gemaakt. Deze is allereerst gebruikt om de doelgroep te prikkelen deel te nemen aan het congres waar de film in première ging. Daarna doet de trailer dienst al middel om leden en andere relaties van Centramed te stimuleren zich aan te melden voor de cursus waar de film onderdeel van uitmaakt.

Inmiddels is de film vrij beschikbaar voor iedereen.

“Indrukwekkend hoe Rekel de opdracht heeft ingevuld”

In het voorjaar van 2011 ontstond het idee om een film te maken over het belang van goede communicatie tussen artsen en patiënten, vooral na een medisch incident. Via de films voor de ZorgVeiligPrijs van IGZ, kwamen we in contact met Rekel en besloten dit project samen te doen. Regisseur Sander Ligthart werd erbij betrokken en zo was het team compleet.

We wisten niet waar we aan begonnen. Al snel bleek het niet eenvoudig om artsen te vinden die openlijk over dit onderwerp wilden spreken. Het voortraject kende vele hobbels: cases vinden, betrokken artsen bereid krijgen, de juiste toonzetting zoeken, filmen in ziekenhuizen. Niets ging vanzelf. Rekel heeft zich in deze lastige voorfase opgesteld als een standvastige, doortastende en professionele partner.

We zijn blij dat we hebben doorgezet want het resultaat mag er zijn. De beelden, de kleuren, de indringende shots, de muziek, de toon; alles draagt  bij aan het indringende karakter van de film over verbinding. De film is enthousiast ontvangen door VWS, bestuurders, zorgverleners en beroepsverenigingen. Vanwege het thema, vanwege de betrokken artsen, maar zeker niet in de laatste plaats vanwege de indrukwekkende manier waarop Rekel de opdracht heeft ingevuld.

Barbara Stam

Directeur OWM Centramed B.A.

Meer Weten?

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

06 - 21 27 79 18

Up