PATIËNTENFEDERATIE

Corporate moodfilm over de speerpunten van de patiëntenfederatie

De zorg moet goed aansluiten bij wat mensen vragen. Daarom helpt Patiëntenfederatie Nederland mensen bij het maken van keuzes in de zorg.
Opdrachtgever
Patiëntenfederatie Nederland
Techniek
Sony FS7
Productiedatum
september 2017
Deel dit artikel

Patiëntenfederatie Nederland

Patiëntenfederatie Nederland vertegenwoordigt ruim 160 patiënten- en consumentenorganisaties en komt op voor alle mensen die zorg nodig hebben. De Patiëntenfederatie verstevigt de positie van patiënten in de spreekkamer en in het zorgstelsel. Op basis van de ervaringen van mensen zorgt de Patiëntenfederatie dat de zorg steeds beter aansluit bij wat mensen vragen. Patiëntenfederatie Nederland biedt via haar kanalen -zoals patientenfederatie.nl en ZorgkaartNederland.nl– informatie die mensen helpt bij het maken van keuzes in de zorg.
Om dit verhaal te vertellen heeft de Patiëntenfederatie ons gevraagd een corporate film te ontwikkelen. Voorkeur daarbij was om met echte mensen te werken.

Corporate moodfilm

Voor deze film hebben we ervoor gekozen de patiënt letterlijk centraal te stellen. Een film met echte mensen, gefilmd in een omgeving die aansluit bij de inhoud. De patiënten in de film stellen ieder een persoonlijke vraag met betrekking tot de zorg. De voice over gaat vervolgens dieper in op de betreffende onderwerpen en de rol die de Patiëntenfederatie hierin heeft.

“MET ZORG EN RESPECT GEMAAKT”

We hebben er met Rekel voor gekozen echte mensen (geen acteurs) in beeld te brengen. Voor mij was het erg belangrijk dat deze mensen met een goed gevoel terugkijken op deze ervaring. Rekel heeft met veel zorg en respect voor de mensen waar het om ging gefilmd. Op prettige toon werd iedereen gecoacht het beste beeld neer te zetten. Dit heeft geleid tot een sterk eindproduct.

Caroline de Moor

Senior Communicatieadviseur

Meer Weten?

Paul Keyzer

Paul Keyzer

06 - 24 63 55 30

Up