RIJKSVACCINATIE

Serie van vier voorlichtingsfilms in opdracht van het RIVM

In deze voorlichtingsfilms krijgen ouders feitelijke informatie over het Rijksvaccinatieprogramma, om beter te kunnen kiezen eraan deel te nemen.
Opdrachtgever
RIVM
Techniek
XD-cam
Productiedatum
januari 2011
Deel dit artikel

Rijksvaccinatieprogramma

In opdracht van het RIVM hebben we een serie films gemaakt voor ouders van pasgeboren kinderen over het Rijksvaccinatieprogramma. Het RIVM coördineert het Rijksvaccinatieprogramma in opdracht van het ministerie van VWS. Het doel van de films is om ouders te voorzien van feitelijke informatie over vaccineren. Dit ondersteunt hen in hun keuze om (vrijwillig) hun kinderen te laten deelnemen aan het Rijksvaccinatieprogramma.

Over de films

In de films worden verschillende onderwerpen belicht. Waarom beschermen we kinderen tegen ernstige infectieziekten? Om welke ziekten gaat het? Hoe gaat het inenten in zijn werk? Hoe zit het met de veiligheid van de vaccinaties? Enkele vragen waarop in de films antwoord wordt gegeven.

Ook een voorlichtingsfilm laten maken?

“Rekel werkt vanuit grote betrokkenheid”

In de zomer van 2011 hebben wij Rekel Producties benaderd voor het maken van een serie voorlichtende films over het Rijksvaccinatieprogramma. In korte tijd is er intensief gewerkt: wij leverden inhoudelijke en praktische input zodat Rekel aan de slag kon met het schrijven van de scenario’s. Rekel deed dat dat met slagkracht en vanuit grote betrokkenheid: meerdere Rekels waren tenslotte vader of moeder van een kind dat wel eens prikjes heeft gehad. Het onderwerp lag dicht bij hun eigen beleving.

De scenario’s stonden snel, vlot daarna is in een paar dagen tijd op verschillende locaties gefilmd: bij consultatiebureaus, bij mensen thuis, in een laboratorium, in een ziekenhuis, op een speelplaats en bij het RIVM. Alles verliep volgens een strak, goed afgestemd schema. Op elke locatie werden met volledige inzet en een flinke dosis humor de beelden geschoten.

Door de enthousiaste en toegankelijke manier van samenwerking is er een mooi resultaat behaald: vier prachtige films over het Rijksvaccinatieprogramma. Top!

Hella Smit

Communicatieadviseur RIVM

Meer Weten?

Paul Keyzer

Paul Keyzer

06 – 24 63 55 30

Up