RISICOMOMENTEN DOPINGGEBRUIK

Bewustwordingsfilm voor sportcoaches en -begeleiders

Het doel van de film is om begeleiders van topsporters bewust te maken van de verschillende risicomomenten. Zij moeten zich kunnen inleven in de sporter.
Opdrachtgever
Dopingautoriteit
Techniek
Canon C300, After Effects
Productiedatum
januari 2018
Deel dit artikel

Wanneer grijp je naar doping?

Het voorkomen van bewust dopinggebruik is lastig. Er is in het algemeen niet één oorzaak voor dit gebruik aan te wijzen. Verschillende sociaaldemografische en psychosociale factoren kunnen een rol spelen.

Wel zijn er kwetsbare momenten aan te wijzen in het carrièrepad van een topsporter waarop het risico op bewust dopinggebruik verhoogd is. Tijdens deze momenten kan de topsporter stress ervaren. Dopinggebruik is een van de manieren om met deze stress om te gaan. Om deze risicomomenten in kaart te brengen hebben we deze film gemaakt.

Over de film

Het doel van de film is om begeleiders van topsporters bewust te maken van de verschillende risicomomenten. Zij moeten zich inleven in de sporter. Daarom hebben we ervoor gekozen de boodschap over te brengen vanuit het perspectief van de sporter zelf.

Vanuit die setting zoomen we in op de verschillende risicomomenten in de carrière van een topsporter. In deze film speelt sounddesign een belangrijke rol. Door het toevoegen van verschillende geluidsfragmenten, bewerkt met verschillende effecten ontstaat een indringende film die de boodschap kracht bij zet.

Meer Weten?

Paul Keyzer

Paul Keyzer

06 – 24 63 55 30

Up