Solar@Sea

Voorlichtingsfilm Solar@Sea in een serie voor TKI Wind op Zee

Tussen de windturbines van een offshore windpark zijn grote gebieden beschikbaar voor drijvende zonnepanelen
Opdrachtgever
TKI Wind op Zee
Techniek
Canon C200, DJI Inspire 2
Productiedatum
februari 2022
Deel dit artikel

TKI Wind op Zee

Wind op Zee, een van de Topconsortia voor Kennis en Innovatie voor de Topsector Energie, is een essentieel onderdeel van de succesvolle energietransitie in Nederland. TKI Wind op Zee faciliteert daartoe o.a. onderzoek, valorisatie en marktontwikkeling en versterkt zo de kostenreductie en economische impact van wind op zee. Offshore windenergie kan zo in 2030 voor 50% van de elektriciteitsvoorziening zorgen, zelfs bij een sterk stijgende elektriciteitsvraag.

TKI Wind op Zee ondersteunt verschillende projecten. Een aantal van die projecten brengen wij met bedrijfsfilms en voorlichtingsfilms in beeld.

Voorlichtingsfilm Solar@Sea II

Drijvende zonneparken op zee hebben veel potentieel. Tussen de windturbines van een offshore windpark zijn grote gebieden beschikbaar voor zonne-energieopwekking. Op deze manier kan de energieproductie van zo’n duurzame energiecentrale op zee verdubbeld worden. Bovendien kan de elektrische infrastructuur die de stroom met land verbindt efficiënter worden gebruikt door gebruik te maken van de aanvulling van zon aan wind. Immers, als de wind sterk is, schijnt de zon meestal niet. Zonnige dagen komen vaak met zwakke wind. In deze voorlichtingsfilm leggen we het principe uit en brengen we het project Solar@Sea in beeld.

Ook een voorlichtingsfilm laten maken?

“WE WERKEN AL JAREN SAMEN… EN DAT IS NIET VOOR NIETS”

Want: Rekel heeft oog voor detail, is lekker eigenwijs en toch flexibel, betrouwbaar, professioneel en persoonlijk. En last but not least, met Rekel werkt het heel prettig samen en krijg je hoge kwaliteit. We hebben een mooie reeks van filmpjes gemaakt waarin we windenergie innovaties in beeld brengen. Alle betrokken partijen maken veel gebruik van het eindresultaat.

Anouk Stortenbeker

Communicatie Manager

Meer Weten?

Paul Keyzer

Paul Keyzer

06 - 24 63 55 30

Up