THE NEXT VIEW

Eclectische bedrijfsanimatie voor een tech-bedrijf

Deze animatie kreeg een nominatie voor een Gouden Reiger in de categorie Creativiteit en Innovatie bij De dag van de Opdrachtfilm op het NFF.
Opdrachtgever
Nextview
Techniek
Illustrator, After Effects
Productiedatum
februari 2016
Deel dit artikel

The Next View

The Next View is een consultancybureau dat verschillende SAP producten en diensten levert. The Next View zet zichzelf steeds nadrukkelijker op de kaart als Design Thinking specialist voor de SAP wereld. Om die ontwikkeling kracht bij te zetten, heeft de IT-dienstverlener in Amsterdam een innovation centre geopend. Deze is ingericht door experiencebureau DST. Onderdeel van het centrum is een mindsetfilm die bezoekers bij binnenkomst te zien krijgen. Samen met DST hebben we deze film gemaakt.

De animatie

De mindsetfilm heeft de vorm van een animatie gekregen. DST leverde het concept en het script -een snelle en theatrale vertelling-, wij hebben de tekst voorzien van beeld en geluid. De visuele stijl laat zich het best omschrijven als eclectisch en dynamisch. De film is opgebouwd uit bestaande foto’s en videofragmenten en uit nieuwe illustraties, teksten, grafieken, statistieken, etc. Alles volgt elkaar snel op, opbouwend naar de climax: the next view!

“EEN WERVELENDE VERBEELDING”

Voor onze klant Nextview waren we op zoek naar partij die een animatie kon maken voor het innovation centre dat we voor hen ontwikkelden. Via via zijn we bij Rekel terecht gekomen en snel van start gegaan. Het was even zoeken naar de wederzijdse verwachtingen en het afstemmen van de werkwijze en samenwerking. Dat leidde aanvankelijk tot wat hobbels die we samen goed genomen hebben. Rekel stelde ons voortdurend op de hoogte van de vorderingen van de animatie, de fragmenten waren veelbelovend. Ik ben heel tevreden met het resultaat en de opbouwende en flexibele houding van Rekel. In de hectiek hebben we elkaar weten te versterken: wij met een aansprekend script en Rekel met een wervelende verbeelding. Echt 1 + 1 =3.

Jeroen Dessauvagie

Inhoudsontwikkelaar

Meer Weten?

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

06 - 21 27 79 18

Up