TRAUMATISCH HERSENLETSEL

Twee films over de zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel

In de infomercial vertelt Paula Udondek, ambassadeur van de Hersenstichting, over het bestaan en de relevantie van de zorgstandaard.
Opdrachtgever
Hersenstichting
Techniek
Canon C300, After Effects
Productiedatum
maart 2018
Deel dit artikel

De Hersenstichting en Zorgstandaard THL

De Hersenstichting draagt actief bij aan gezonde hersenen in Nederland. Vanuit maatschappelijke relevantie initieert de organisatie onder meer kennisontwikkeling en vertaalt die naar praktische toepassingen.

In de afgelopen zes jaar heeft de Hersenstichting samen met andere toonaangevende organisaties in de zorg, gewerkt aan een zorgstandaard voor mensen met een traumatisch hersenletsel (THL). De Zorgstandaard THL biedt zorgprofessionals in de hele keten ondersteuning, zodat mensen met traumatisch hersenletsel de juiste zorg ontvangen op het juiste moment.

De Hersenstichting heeft twee versies van de zorgstandaard gemaakt: voor volwassenen en voor kinderen en jongeren. Daarnaast is er voor pati├źnten en hun naasten een gebruikersversie.

Infomercial en Reportage

Nu de zorgstandaard THL beschikbaar is, wil de Hersenstichting zorgprofessionals attent maken op het bestaan ervan. Dat doen ze onder meer met een toolkit, waar twee films onderdeel van uitmaken: een Infomercial en een Reportage.

In de Infomercial vertelt Paula Udondek, ambassadeur van de Hersenstichting, over het bestaan en de relevantie van de zorgstandaard. Zij roept de doelgroep op de zorgstandaard te downloaden.

In de Reportage gaat Paula Udondek in gesprek met twee artsen die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de Zorgstandaard THL. Zij hebben de standaard in de pilotfase al gebruikt en vertellen over het belang ervan. Zodat hun collega’s geprikkeld worden ook aan de slag te gaan met de Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel.

“STERKE COMMUNICATIE, IN FILMS EN IN WERKPROCES”

Rekel Producties heeft voor de Hersenstichting een infomercial en reportage gemaakt over de Zorgstandaard Traumatisch Hersenletsel. Twee films met een complexe inhoud die kort en bondig is neergezet.

De films zijn onderdeel van een toolkit die zorgverleners en organisatie kunnen gebruiken om de zorg voor mensen met THL in hun regio te organiseren volgens de landelijk afgesproken standaard.

Rekel biedt gedurende het proces een duidelijk overzicht en gaat planmatig te werk. Onze feedback op het proces, scenario en eindproduct werd snel opgepakt en verwerkt. Het is fijn dat we een vast aanspreekpunt hadden bij Rekel waardoor de communicatie snel en punctueel verliep.

Ook na de oplevering adviseert Rekel over de manier waarop we de films zo goed mogelijk kunnen inzetten.

Lumien van der Meer

senior projectleider

Meer Weten?

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

06 - 21 27 79 18

Up