TRUCKVISION

Instructiefilmpjes in de vorm van animaties over het dealermanagementsysteem TruckVision waarmee BLOM-DSW werkt

Hoe werkt TruckVison? Het dealermanagementsysteem is veelomvattend en niet alle medewerkers van BLOM_DSW zijn er voldoende mee bekend. Instructiefilms zijn de oplossing.
Opdrachtgever
BLOM-DSW
Techniek
Illustrator, After Effects
Productiedatum
december 2017
Deel dit artikel

TruckVision

Bedrijfswagenspecialist BLOM-DSW verkoopt, onderhoudt en repareert trucks en bestelbusjes van allerlei merken, voornamelijk DAF.
Receptionisten en monteurs werken er met het dealermanagementsysteem TruckVision, een veelomvattend softwaresysteem. Niet alle medewerkers zijn voldoende bekend met de werkwijze en het waarom van Truckvision. Om hen goed te informeren wil BLOM-DSW een instructiefilms laten maken.

De animaties

Iedere animatie legt uit hoe een bepaald onderdeel van TruckVision werkt. Het ene onderdeel leent zich het best voor een screenshotanimatie, andere laten zich beter uitleggen met getekende beeldelementen.

We zijn gestart met instructiefilms over de onderwerpen waar medewerkers het vaakst vragen over hebben:
• Verrichtingenbestand
• Werkorder aanmaken

“SLUITENDE PLANNING EN GOED OVERLEG”

Ons verzoek aan Rekel Producties was een aantal instructiefilms te maken van ons vernieuwde softwaresysteem TruckVision. Omdat er meerdere collega’s mee gaan werken, ontstond een instructiebehoefte op verschillende niveaus van kennis en kunde. De animaties moesten daarom niet te lang worden, herkenbaar zijn en teveel herhaling moest voorkomen worden. Daarbij moesten de films bij voorkeur zonder verdere toelichting te begrijpen zijn.

In een eerste gesprek werd duidelijk wat Rekel kan: veel. In ieder geval alles wat wij wilden. Ik heb een eerste opzet en uitwerking gestuurd, met daarbij een duidelijke planning: de eerste films moesten zo snel mogelijk worden opgeleverd want de behoefte was groot.

Gedurende de inventarisatie, productie, testfases en (deel)opleveringen viel vooral de strakke regie op: de planning klopte aan alle kanten en alles ging in overleg. Men ging pas verder na mijn feedback en uiteindelijk akkoord. Interpretatieverschillen en twijfels kregen geen kans.

Een intensief traject, maar we zijn blij met het resultaat. De eerste films worden gebruikt bij het ‘omscholen’ van de huidige werknemers en het inwerken van nieuwe collega’s. In eerste instantie met een korte toelichting van wat basiskennis, maar verder spreken de instructiefilms voor zich. Medewerkers kunnen ze zo vaak terugkijken als ze willen.

Rudi de Kluijver

Manager Business Support & Innovation

Meer Weten?

Maaike Geuzendam

Maaike Geuzendam

06 - 21 27 79 18

Up