AIRBORN WIND ENERGY

Voorlichtingsfilm over Ampyx Power in een serie voor TKI Wind op Zee

Energie opwekken met een vliegtuig aan een kabel. Het klinkt op z’n minst bijzonder. Door een aantal sterke voordelen blijkt dit een serieuze techniek.
Opdrachtgever
TKI Offshore Energy
Techniek
Canon C300 MKII
Productiedatum
juli 2019
Deel dit artikel

TKI Offshore Energy

Wind op Zee, een van de Topconsortia voor Kennis en Innovatie voor de Topsector Energie, is een essentieel onderdeel van de succesvolle energietransitie in Nederland. TKI Offshore Energy faciliteert daartoe o.a. onderzoek, valorisatie en marktontwikkeling en versterkt zo de kostenreductie en economische impact van wind op zee. Offshore windenergie kan zo in 2030 voor 50% van de elektriciteitsvoorziening zorgen, zelfs bij een sterk stijgende elektriciteitsvraag.

TKI Wind op Zee ondersteunt verschillende projecten. Een aantal van die projecten brengen wij met bedrijfsfilms en voorlichtingsfilms in beeld.

Ampyx Power

Energie opwekken met een vliegtuig aan een kabel. Het klinkt op z’n minst bijzonder. Door een aantal sterke voordelen blijkt dit wel degelijk serieus. In de video leggen we uit dat het systeem toegang biedt tot de hogere en krachtigere windstromen. Het boort daarmee een onbenutte bron van duurzame energie aan. Door het gebruik van veel kleinere funderingen en veel minder materiaal komen veel meer locaties in aanmerking voor deze kosten-effectieve vorm van energieopwekking. Dat kan ver op zee en ook als vervanging van de eerste generatie windturbines op zee.

Ook een voorlichtingsfilm laten maken?

“WE WERKEN AL JAREN SAMEN… EN DAT IS NIET VOOR NIETS”

Want: Rekel heeft oog voor detail, is lekker eigenwijs en toch flexibel, betrouwbaar, professioneel en persoonlijk. En last but not least, met Rekel werkt het heel prettig samen en krijg je hoge kwaliteit. We hebben een mooie reeks van filmpjes gemaakt waarin we windenergie innovaties in beeld brengen. Alle betrokken partijen maken veel gebruik van het eindresultaat.

Anouk Stortenbeker

Communicatie Manager

Meer Weten?

Paul Keyzer

Paul Keyzer

06 – 24 63 55 30

Up