SAWOP

Voorlichtingsfilm over het project Sensor Assisted Windfarm Optimisation (SAWOP) in een serie voor TKI Wind op Zee

Meten is weten hoe de wind waait, ook in een offshore windpark
Opdrachtgever
TKI Wind op Zee
Techniek
Canon C200, DJI Inspire 2
Productiedatum
mei 2022
Deel dit artikel

TKI Wind op Zee

Wind op Zee, een van de Topconsortia voor Kennis en Innovatie voor de Topsector Energie, is een essentieel onderdeel van de succesvolle energietransitie in Nederland. TKI Wind op Zee faciliteert daartoe o.a. onderzoek, valorisatie en marktontwikkeling en versterkt zo de kostenreductie en economische impact van wind op zee. Offshore windenergie kan zo in 2030 voor 50% van de elektriciteitsvoorziening zorgen, zelfs bij een sterk stijgende elektriciteitsvraag.

TKI Wind op Zee ondersteunt verschillende projecten. Een aantal van die projecten brengen wij met bedrijfsfilms en voorlichtingsfilms in beeld.

Voorlichtingsfilm SAWOP

Sensor Assisted Windfarm Optimisation (SAWOP) is een project waarin een betere monitoring van de inkomende windstroom mogelijk gemaakt wordt met behulp van spinner-anemometers en gondel LiDAR-systemen. Op basis van de analyse van deze ‘sensordata’ kunnen strategieën worden ontwikkeld om de energieopbrengst van het hele windpark te verbeteren. De video heeft de vorm van een voorlichtingsfilm waarin we het principe uitleggen en het project SAWOP in beeld brengen.

Ook een voorlichtingsfilm laten maken?

“WE WERKEN AL JAREN SAMEN… EN DAT IS NIET VOOR NIETS”

Want: Rekel heeft oog voor detail, is lekker eigenwijs en toch flexibel, betrouwbaar, professioneel en persoonlijk. En last but not least, met Rekel werkt het heel prettig samen en krijg je hoge kwaliteit. We hebben een mooie reeks van filmpjes gemaakt waarin we windenergie innovaties in beeld brengen. Alle betrokken partijen maken veel gebruik van het eindresultaat.

Anouk Stortenbeker

Communicatie Manager

Meer Weten?

Paul Keyzer

Paul Keyzer

06 - 24 63 55 30

Up