Whereabouts

Voorlichtingsfilms waarin talenten en topsporters worden voorgelicht over whereabouts en tuchtprocedure

Lucht geven aan zware inhoudelijke materie, dat doen de silhouetfilms voor de Dopingautoriteit
Opdrachtgever
Dopingautoriteit
Techniek
Illustrator, After Effects
Productiedatum
september 2017
Deel dit artikel

Doorlopende Leerlijn Dopingvrije Sport

De Dopingautoriteit en NOC*NSF hebben samen de Doorlopende Leerlijn Dopingvrije Sport (DLDS) ontwikkeld. In de DLDS zijn leerdoelen bepaald voor drie verschillende fasen in de carrière van talent naar topsporter: brons, zilver en goud. Om de effectiviteit en het bereik van de voorlichting te vergroten heeft de Dopingautoriteit een e-learning programma gemaakt voor jonge sporttalenten van ca. 15 jr. Voor deze e-learning-module hebben we verschillende films gemaakt, waaronder deze silhouetfilms.

Silhouet-animaties

Wens van de Dopingautoriteit was om de serie films (die al onderdeel uitmaken van het voorlichtingspakket) uit te breiden met films in een andere vorm. Zeker in een e-learning omgeving is variatie in films welkom. We hebben gekozen voor silhouet-animaties omdat die gelegenheid geven tot het invoegen van wat luchtigheid aan de zware inhoudelijke materie. We hebben twee films in deze stijl gemaakt:

  • Whereabouts: deze film geeft aan waar je als sporter mee te maken krijgt als je verplicht wordt aan te geven waar je bent gedurende een bepaalde periode. Dit is belangrijk omdat dopingcontroleurs sporters dan altijd kan vinden voor het afnemen van een dopingcontrole
  • Tuchtprocedure: deze film laat zien wat er allemaal gebeurt vanaf het moment dat je positief wordt getest op doping.

 

Ook een voorlichtingsfilm laten maken?

Meer Weten?

Paul Keyzer

Paul Keyzer

06 - 24 63 55 30

Up