Down Arrow

Corporate film

Een Corporate film laat je maken door creatieve filmmakers. Wij zijn een compact bureau waarmee je corporate communicatie echt versterkt. In overleg kiezen wij voor video, animatie of een combinatie. Ons doel? Impact en kippenvel bij de kijker.
 • Hét middel om te raken
 • Positioneert sterk
 • Communiceert op gevoelsniveau
 • Bedrijfstrots groeit
 • Multi-inzetbaar

Corporate Storytelling

Vertel je verhaal met een film die in de "serie van het bedrijf" past. Toon originaliteit met een sterk script, vanuit corporate waarden van de klant en een regisseur die het snapt.

Een Corporate Film Positioneert

Wat is de positie van je organisatie ten opzichte van andere spelers? Laat een film het verhaal vertellen, blink uit en claim je plek. Alleen de keuze voor film positioneert al.

Kippenvel

Een film is goed als er impact is. Als de boodschap raakt, je gevoel aanspreekt en kijkers beweegt. Door beeld, muziek en montage. Wij gaan voor kippenvel, het hoogst haalbare.

Video of Animatie?

Wij doen beide. Wat het beste past bepalen we in overleg vanuit creatieve uitgangspunten. Dit doen we door zaken mee te laten spelen zoals: type bedrijf, snelheid van opleveren, mogelijkheden tot filmen op locatie en budget. Steeds vaker maken we combinaties van animatie en video. De prijs van een animatie hangt af van de lengte, een eenvoudige of complexe stijl, complexiteit van beelden, 2D of 3D en de wijze van bewegen. In de corporate film die we voor bbn adviseurs maakten zie je subtiel toegevoegde animaties. Deze tweede animatielaag communiceert facts. Hiermee tillen we de videoproductie met animatie naar een hoger niveau.

Merkverhaal en Beeldtaal

Corporate films moeten passen bij opdrachtgever. Om dat te realiseren duiken we in je organisatie, je doelgroep en de boodschap die centraal staat. We kijken naar je merk, naar andere uitingen en trekken conclusies om te komen tot de juiste beeldtaal. Zo maken we het verhaal van jouw merk en organisatie. Dat levert films op die passen, zoals de film voor Etage 0. Hierin communiceren we de belangrijkste waarden van het bedrijf. Zowel in beeld als in geluid.

Communiceren op Gevoelsniveau

Uitgangspunt van een corporate film is het versterken van imago. Een manier om dat te doen is door emotie in te zetten. Hiermee ontstaat gevoel en betrokkenheid. Onze ervaring is dat ieder bedrijf op gevoelsniveau kan communiceren. Dat lukt als je de juiste tone of voice weet te vinden. Film is hiervoor hét middel. Zo wordt je corporate film een echte moodfilm. Dat hebben we o.a. bereikt met de film voor NEVI over de impact van inkoop en supply management.

Een Corporate Film Laten Maken in 7 Stappen

 • Kennismaking / briefing
 • Concept (animatie / video / combinatie)
 • Scenario / storyboard
 • Draaidag(en)
 • Montage / animatie
 • Lancering op gekozen kanalen
 • Impact & performance

Corporate Animatie

Corporate films hebben steeds vaker de vorm van animatie. Logisch, want met animatie kan je meer vertellen. En waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. En een animatie is tegenwoordig snel te maken. Overigens bedoelen we met een corporate animatie niet een uitleganimatie, instructiefilm of explanimation.

Een prikkelend voorbeeld is de film die we voor The Next View maakten. Je ziet hierin verschillende animatiestijlen. Dit illustreert de diversiteit aan data gerelateerde opdrachten van dit bedrijf.

Paul Roukema

Managing Director/Owner

“DE FILM STRAALT UIT WIE WE ZIJN”

Het team van Rekel Producties werkt heel consciëntieus naar het eindresultaat: de corporate moodfilm over Hilco. Er werd goed geluisterd naar onze wensen en ideeën. Ook aanpassingen tijdens het proces werden met enthousiasme uitgevoerd. Onze klanten, verspreid over meer dan 100 landen, en wij zijn erg trots op het resultaat. De film straalt uit wie wij zijn en hoe onze klanten ons zien. Buiten het professionele gehalte van het Rekel Producties-team zijn het ook erg aardige mensen en is samenwerken geen straf.

Ook Een Bedrijfsfilm Laten Maken?

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Bel (030) 25 10 424 of vul het formulier in.

Up
© REKEL 2020