Down Arrow

Promotiefilm

Een promotiefilm laat je maken door creatieve filmmakers. Wij ontwikkelen en realiseren met een compact team. In overleg kiezen wij voor video, animatie of een combinatie. Impact en kippenvel bij de kijker, daar gaat het om.
 • Hét middel om te raken
 • Activeert de doelgroep
 • prikkelt het gevoel
 • Overtuigt en doet bewegen
 • Krachtig framen

Blink Uit

Toon originaliteit en blink uit. Wij zetten in op concepting en scripting. Altijd vanuit de klantwaarden en door de centrale boodschap ijzersterk te framen.

Een Promotiefilm Overtuigt

Wil je een houding of mening veranderen? Krachtig overtuigen? Met een film zet je een boodschap pakkend neer. Om te overtuigen en te activeren.

Kippenvel

Een film is goed als het krachtig beïnvloedt. Als de boodschap raakt en gevoel losmaakt. Door beeld, muziek en montage. Wij gaan voor kippenvel, het hoogst haalbare.

Video of Animatie?

Wij doen beide. Wat het beste past bepalen we in overleg met creatieve uitgangspunten. Dit doen we door zaken mee te laten spelen zoals: type bedrijf, snelheid van opleveren, mogelijkheden tot filmen op locatie en budget. Steeds vaker maken we combinaties van animatie en video. De prijs van de toegepaste animatie hangt af van de lengte, een eenvoudige of complexe stijl, complexiteit van beelden, 2D of 3D en de wijze van bewegen. In de promotiefilm die we voor Top Speed is film en animatie gecombineerd. Hierdoor ontstaat een tweede animatie-laag in de film waarmee we de promotiefilm naar een hoger niveau tillen.

Gebiedspromotie, producten en meer

Een promotiefilm is in te zetten om producten en diensten te promoten. Maar wij maken ook films om gebieden of steden te promoten.
Rekel is sterk in framing en vergroot daarmee de overtuigingskracht van de boodschap. Hiermee weet Rekel met een film krachtig te beinvloeden. Juist het gebruik van taal, woordkeuze, intonatie en het wel of niet weglaten van woorden maakt veel verschil. Door bewust een 'frame' te kiezen ontstaat een gewenste reactie of emotie. De promotiefilm die we voor Stichting Utrecht Science Park (USP)maakten is zo'n voorbeeld. De opdrachtgevers vroeg ons om waarden als duurzaamheid, brains en wetenschap te communiceren. De opdrachtgever is een stichting waarin bedrijven, startups, universiteiten en overheden actief zijn. De film past in de lijn van de communicatie strategie van de opdrachtgever.

Een Promotiefilm Laten Maken in 7 Stappen

 • Kennismaking / briefing
 • Concept (animatie / video / combinatie)
 • Scenario / storyboard
 • Draaidag(en)
 • Montage / animatie
 • Lanceren en kanaalkeuze
 • Impact & performance

Promotiefilm Animatie

Steeds vaker wordt er gekozen voor een animatiefilm. Logisch, want met animatie kan je meer vertellen. En waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Bovendien is een animatie is tegenwoordig snel te maken.
Voor de startup Your Box Shop maakten we een volledige animatie. De organisatie levert gepersonaliseerde dozen in kleine oplagen. De animatie promoot kraakhelder waar het om draait.

Raoul de Koning

Mede-eigenaar

“EEN KRACHTIGE FILM, DANKZIJ DE VOICE OVER”

Rekel producties heeft een zeer professionele animatiefilm geproduceerd. De voorbereiding verliep vlot en in de communicatie waren het korte lijntjes, wat we als prettig hebben ervaren. Hierdoor hebben we samen in een relatief kort tijdsbestek een mooi product neergezet waar we al enkele zeer enthousiaste reacties op hebben ontvangen. Wat ons opviel is wat een verschil een voice over kan maken. Door de juiste intonatie en stemkeuze van de stemacteur is de film erg krachtig geworden. Kortom, Your Box Shop is erg blij met het eindresultaat.

Ook een Promotiefilm laten maken?

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Bel (030) 25 10 424 of vul het formulier in.

Up
© REKEL 2020