Down Arrow

Voorlichtingsfilm

Denk je eraan een voorlichtingsfilm te laten maken? Wij denken met je mee. We verdiepen ons in het onderwerp en vertalen dit naar een pakkende voorlichtingsfilm. We weten goed hoe we jouw doelgroep kunnen raken. Zodat ze echt geïnformeerd worden.
 • Voor publieksvoorlichting
 • Voor educatie
 • Voor uiteenlopende doelgroepen
 • Animatie of video
 • Met jouw merkidentiteit
 • Maatwerk

Soort Voorlichtingsfilms

Verandert er iets in je organisatie of aanpak? Wil je je doelgroep vertellen wat ze kunnen verwachten? Een goede voorlichtingsfilm kan hierbij helpen.

Voor Wie?

Je kunt je voorlichtingsfilms bij ons laten maken voor uiteenlopende doelgroepen. Leeftijd, taal, de mate waarin je doelgroep al bekend is met het onderwerp; wij maken op maat.

Kern

Zorg, onderwijs, wetenschap, duurzaamheid, Wat het onderwerp ook is, we duiken overal in. We verdiepen ons in jouw materie en komen snel tot de kern, al meer dan 20 jaar!

Video of Animatie?

In onze voorlichtingsfilms zie je beide. Welke vorm het best is bepalen we tijdens brainstormsessies met ons creatieve team. Zaken die meespelen in de keuze voor de vorm zijn ondermeer: boodschap, doelgroep, kijksetting, doorlooptijd, mogelijkheden tot filmen op locatie en budget. Steeds vaker maken we combinaties van animatie en video. Dat zie je bijvoorbeeld in voorlichtingsfilms over de samenwerking tussen organisaties op Utrecht Science Park. De animatielaag over de videobeelden staat symbool voor de verbindingen tussen de organisaties op Utrecht Science Park. Dit soort animatie-elementen tilt de films naar een hoger niveau.

Conceptuele Films

Ook voor onze voorlichtingsfilms ontwikkelen we eerst een passend concept. De film moeten passen bij de doelgroep en de opdrachtgever en natuurlijk moet de boodschap helder zijn. Om tot het beste idee te komen, verdiepen we ons in de inhoud, in je doelgroep en natuurlijk in jouw organisatie. We kijken naar je merk, naar andere uitingen en trekken conclusies om te komen tot de juiste beeldtaal. Dat levert verrassende voorlichtingsfilms op, zoals deze film voor de Dopingautoriteit. De film laat zien wat sporters te wachten staat bij een dopingcontrole. We hebben ervoor gekozen die droge informatie in een gestileerde studio-omgeving te vertellen, met een spannender film als resultaat.

Animatie als Voorlichtingsfilm

Voorlichtingsfilms zijn meestal video’s met gefilmde beelden. Maar soms komen we erop uit dat animatie de best passende vorm is. Bijvoorbeeld als je dingen wilt vertellen die niet te filmen zijn. En dan bedoelen we niet een uitleganimatie, instructiefilm of explanimation, maar een animatie met een voorlichtend karakter. Een mooi voorbeeld is de film die we voor Wageningen University and Research maakten. Met een cut-out animatie hebben we het verhaal over circulaire landbouw verteld.

Een Voorlichtingsfilm Laten Maken in 7 Stappen

 • Kennismaking/ briefing
 • Concept (animatie/ video/ combinatie)
 • Scenario/ storyboard
 • Beeldcreatie: filmen of illustreren
 • Montage/ animatie
 • Lanceren en kanaalkeuze
 • Impact & performance

Brechje Manschot

marketing- en communicatiemanager

“MOOIE COMBINATIE VAN PREFESSIONEEL EN PRETTIG”

Op Utrecht Science Park, het grootste science park van Nederland, werken kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en bedrijven intensief samen aan oplossingen voor een langer en gezonder leven. Rekel Producties heeft de samenwerking op inspirerende en verbindende wijze in beeld gebracht. Rekel heeft een heldere visie die overtuigend aansluit bij de visie en doelstelling van de opdrachtgever. Rekel levert kwaliteit, heeft de juiste expertise of het juiste netwerk om onderdelen elders in te kopen, is accuraat, zorgvuldig en betrouwbaar. En met de mensen van Rekel is het bijzonder prettig samenwerken.

Ook een Voorlichtings film laten maken?

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Bel (030) 25 10 424 of vul het formulier in.

Up
© REKEL 2020