Down Arrow

Voorlichtingsfilm

Denk je eraan een voorlichtingsfilm te laten maken? Wij denken graag mee. We verdiepen ons in het onderwerp en vertalen dit naar een pakkende voorlichtingsfilm. We weten goed hoe we jouw doelgroep kunnen raken. Zodat ze echt geïnformeerd worden.
 • Voor publieksvoorlichting
 • Voor educatie
 • Voor uiteenlopende doelgroepen
 • Animatie of video
 • Met jouw merkidentiteit
 • Maatwerk

Soort Voorlichtingsfilms

Verandert er iets in je organisatie of aanpak? Wil je je doelgroep vertellen wat ze kunnen verwachten? Door een goede voorlichtingsfilm te laten maken help je de boodschap beter over te brengen.

Hou de aandacht vast

Door een voorlichtingsfilm te laten maken pak je sneller de aandacht. Daarnaast helpen wij je aan een film die de aandacht vasthoudt. Dat doen we door bij de kern te blijven en door ook het beeld te laten spreken.

Tot in de kern

Zorg, onderwijs, wetenschap, duurzaamheid. Wat het onderwerp ook is, we duiken overal in. We verdiepen ons in jouw materie en komen snel tot de kern. Dat doen we al meer dan 20 jaar!

Video of Animatie?

Een voorlichtingsfilm kun je laten maken in de vorm van video of animatie. Wij doen beide. Welke vorm het best past bepalen we tijdens brainstormsessies met ons creatieve team. Zaken die meespelen in de keuze voor de vorm zijn ondermeer: boodschap, doelgroep, kijksetting, doorlooptijd, mogelijkheden tot filmen op locatie en budget. Steeds vaker maken we combinaties van animatie en video. Dat zie je bijvoorbeeld in voorlichtingsfilms over de samenwerking tussen organisaties op Utrecht Science Park. De animatielaag over de videobeelden staat symbool voor de verbindingen tussen de organisaties op Utrecht Science Park. Dit soort animatie-elementen tilt je voorlichtingsfilm naar een hoger niveau.

Conceptuele Films

Ook voor onze voorlichtingsfilms ontwikkelen we eerst een passend concept. De film moeten passen bij de doelgroep en de opdrachtgever en natuurlijk moet de boodschap helder zijn. Om tot het beste idee te komen, verdiepen we ons in de inhoud, in je doelgroep en natuurlijk in jouw organisatie. We kijken naar je merk, naar andere uitingen en trekken conclusies om te komen tot de juiste beeldtaal. Zo kun je een verrassende voorlichtingsfilm laten maken. Zoals deze film voor de Dopingautoriteit. De film laat zien wat sporters te wachten staat bij een dopingcontrole. We hebben ervoor gekozen die droge informatie in een gestileerde studio-omgeving te vertellen, met een spannender film als resultaat.

Animatie als Voorlichtingsfilm

Voorlichtingsfilms zijn meestal video’s met gefilmde beelden. Maar soms komen we erop uit dat animatie de best passende vorm is. Bijvoorbeeld als je dingen wilt vertellen die niet te filmen zijn. En dan bedoelen we niet een uitleganimatie, instructiefilm of explanimation, maar een animatie met een voorlichtend karakter. Een mooi voorbeeld is de film die we voor Wageningen University and Research maakten. Met een cut-out animatie hebben we het verhaal over circulaire landbouw verteld.

Een Voorlichtingsfilm Laten Maken in 7 Stappen

 • Kennismaking/ briefing
 • Concept (animatie/ video/ combinatie)
 • Scenario/ storyboard
 • Beeldcreatie: filmen of illustreren
 • Montage/ animatie
 • Lanceren en kanaalkeuze
 • Impact & performance

Ook een Voorlichtings film laten maken?

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Bel (030) 25 10 424 of vul het formulier in.

  Up