Down Arrow

Instructiefilm

Instructiefilm laten maken? Door ons te verdiepen in jouw materie helpen we bij het bepalen van de juiste vorm. Zo maken we instructiefilms in de vorm van animatie en video, maar ook combinaties daarvan.
 • Informatie blijft veel beter hangen
 • Je ontlast serviceafdelingen
 • Je laat zien dat je klantgericht bent
 • Modern en zeer professioneel
 • Service vóór de koop
 • Ondersteuning tijdens gebruik en achteraf

Service

In onze sterk visualiserende maatschappij is de instructiefilm niet meer weg te denken. Bedien medewerkers en klanten met dit ultieme servicemiddel. Zo ontlast je gelijk de serviceafdeling.

Interactief

Door interactiviteit toe te voegen aan je video betrek je de kijker nog meer bij het onderwerp. Delen in de video worden daarbij aanklikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld toetsen of de informatie goed is overgekomen.

Niet Saai

Met instructiefilms kun je nuchtere informatie toch op een sterke manier communiceren. Bovendien kijken we of het nog aantrekkelijker kan. Bijvoorbeeld met verschillende beeldvormen of zelfs met humor.

Video of Animatie?

Wil je een instructiefilm laten maken? Dan is het bepalen van de vorm een belangrijke stap. Samen kijken we eerst naar de inhoud en bepalen dan welke vorm het meest geschikt is. Wij maken films in alle mogelijke vormen. Van puur animatie tot compleet gefilmde instructievideo's. Zo passen we regelmatig animatie toe in instructiefilms. Dat zie je bijvoorbeeld in de instructiefilm over de traplift van Thyssenkrupp. We hebben deze video verrijkt met animaties waarin we extra informatie communiceren. Zo geven we meer info in minder tijd en wordt de instructiefilm aantrekkelijker.

Uitleg Van Een Applicatie of Website

Heb je een website of een app die uitgelegd moet worden? Ook hiervoor kun je bij ons instructiefilms laten maken. Met behulp van geanimeerde aanwijselementen nemen we de kijker stap voor stap mee langs de belangrijkste punten van jouw applicatie. De verschillende schermen en buttons plaatsen we in een dynamische omgeving. Zo houden we de film aantrekkelijk en zal de informatie beter blijven hangen. Een helder voorbeeld van deze vorm zie je terug in de serie instructiefilms die we voor Veiliginternetten.nl hebben gemaakt.

Interactieve Instructiefilms

Door delen in de video aanklikbaar te maken opent zich een wereld aan mogelijkheden. Zo kan de kijker met behulp van een menustructuur met keuzeknoppen volledig zijn eigen pad kiezen binnen de instructiefilm. Je doelgroep gaat daardoor actief aan de slag met de informatie die jij ze aanbiedt. Dat doen we bijvoorbeeld in deze interactieve video voor UVAR Holland.

Instructiefilms Bij (Medische) Apparatuur

Door technologische ontwikkeling krijgen mensen steeds sneller te maken met nieuwe apparatuur of aanpassingen daarop. Zeker in de zorgsector is het van levensbelang dat deze apparatuur op de juiste manier wordt ingezet en gebruikt. Het laten maken van een instructiefilm helpt daar enorm bij. Met de inzet van instructiefilms hoeven gebruikers veel minder te lezen. De informatie wordt op een aantrekkelijke manier overgebracht en blijft veel beter hangen. En belangrijker nog, het vergroot de veiligheid. Een mooi voorbeeld is een serie instructiefilms die we voor Saltro hebben gemaakt. In deze serie leggen we op een nuchtere en heldere manier de werking van een aantal medische apparaten uit.

Een Instructiefilm in 7 Stappen

 • Kennismaking / briefing
 • Concept (animatie / video / combinatie)
 • Scenario / storyboard
 • Draaidag(en)
 • Montage / animatie
 • Lancering op gekozen kanalen
 • Fine-tuning

Esther Tersteeg

communicatieadviseur


”CONCEPTUEEL STERK”

Door een goede ervaring uit het verleden kwamen we al snel uit bij Rekel om een serie instructiefilmpjes te ontwikkelen. Rekel is een partij die goed meedenkt, gevraagd en ongevraagd advies geeft en conceptueel heel sterk is. De samenwerking is prettig en informeel. Bovendien kun je vertrouwen op hun kwaliteit, kundigheid en professionaliteit.

Ook een Instructiefilm laten maken?

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Bel (030) 25 10 424 of vul het formulier in.

  Up